stig kvernmo

OM KENNELEN

Litt historikk om min kennelen og hunder jeg har og har hatt.

Min første engelsksetter ble anskaffet vinteren 1997. Det var en hannhund som fikk navnet Irgas. Irgas var etter Vikafjellets Tinn 35603/90 og Pia 18183/92. Grunnen til at det ble engelsksetter var nok at jeg i barneårene vokste opp med engelsksetter. Min far hadde flere engelsksettere og mine første jakterfaringer ble gjort med disse.

 

Min andre engelsksetter ble NMV-02 NJCH Leina. Jeg pleier å si at Leina ble kjøpte jeg på PRIX, noe som også er sant. Det var under juleforberedelsene i 1998 at jeg traff oppdretter Per Erik Kristiansen. Han tilbydde meg valp fra kullet mellom Falco 28237/95 og Bjønnålia`s Brenda 18047/95. Det var kun tipsevalper igjen, og vi ble enig om at jeg skulle få førstevalget. Etter flere observasjoner av kullet falt valget på Leina. Hun var den som var mest utforskende i flokken. Leina var lettdressert og våknet tidlig på jakt. På sin første prøve  i 2000 tok hun en 2UK. Etter dette våknet hun jaktmessig. Hun avsluttet unghund klassen ved å vinne Artic Cup i 2000. Overgangen til AK gikk på skinner. Hun tok 1AK på første start. Leina var en meget god viltfinner og fuglebehandler. Hun hadde en egen even til å slå til når det virkelig gjalt. Det ble mange top premieringen i VK, og ble norgesmester 2 ganger. Det var under vinter NM i 2002 og NM lag på Kongsvold samme år. Fullstending premieliste finner du under menyen"Våre hunder". Hun hadde en viltfinner index på 119. Høsten 2010 ble hun akutt syk og døde 6. september. Avelsmessig avlet Leina meget god med bla 85,7% premiegrad på avkommene.

 

Leina hadde to kull og fra det første kullet ble ei kraftig lita tispe igjen hos oss. Hun fikk navnet Perle, og var også den mest utforskende valpen i kullet. Perle våknet tidlig og tok 1 UK kun 8 måneder gammel. Hun avsluttet vintersesongen med å kopiere sin mor ved å vinne Artic Cup 2004. Som ikke dette var nok fortsatte suksessen i UK. Hun tok hele 16 premieringer i UK og ble historisk det året ved å vinne 3 høystatusløp i samme sesong. Hun vant Artic Cup, Rukan Gran Prix og Forus Open i 2004.

 

Overgangen til AK gikk på skinner slik sin mor.  22 mnd gammel tok hun 1AK med HP i Sverige. 2 år og 1 dag gammel tok hun 1VK på første start. Under NM vinter 2006 fortatte suksessen. Hun var så nær ved å vinne hele mesterskapet, og ble belønnet med 2VK m/res Casit i finalen. 3 år og 1 dag gammel blir hun NJCH. I 2006 ble Perle parret med Gårdarnas Dandy. Fra dette kullet har flere hunder forsynt seg kraftig av premiebordet. De beste prestasjonene har vel Kvernmolias Easy stått for. Hun vant vinterfjellpokalen 2009 men sin kullbror Kvernmolias Xarello som nummer 2. Det skal også nevnes at kullsøster Lady var rangert som nr 3 på søk etter de to med fuglearbeid. I 2008  fotsetter hun suksessen og hun tar hele 6x1VK,  2 m/Casit, 2 m/CK og 1 m/Cert. Ble vinner av Bjørkis Cup med Casit og kunne føye SJCH til sin tittelen. Hun har nå Casit fra to land og blir dermed også INT JCH. Hun var med på ES laget som tar sølv under NM lag på Kongsvoll høsten 2008. Her er hun beste hund på laget. Hun var også med i NM finalen samme høst uten å lykkes. Suksessen forstatte i 2009. Med løpetid i starten av sesongen så det ikke så lyst ut men  hun er klar til vinter NM.  Her fornekter hun seg ikke og tar NM gull. Hun har dermed kopiert sin mor som vant NM vinter i 2002. Det var en solid seier med 1VK i kvalik, 2VK i semi og 1VK i  finalen. Vinteren 2009 tar hun sin 5 Casit. I juni 2014 finne jeg Pele akutt syk og sovent stille inn 10. juni 2014. "Takk Perle for at alle fantastiske opplevelsr vi har hatt sammen". 

!